Dag 7, Dinsdag 27 September, 2011.

Vanmorgen zijn we naar Iraklion gereden en zouden we wat in de grote stad omzwerven maar toen we daar aankwamen en het er smoordrukwas zei ik tegen Ittie 'ik heb eigenlijk helemaal geen zin om door de stad te zwalken' en dus zijn we doorgereden. Ergens bij Gerani zijn we van de weg af gegaan en zagen we een parkeerplaats bij een restaurant met toegang tot de zee. Daar hebben we de auto geparkeerd en zijn naar het strand gelopen. Het was een smal rotsig strandje met golven van een meter hoog die zo nu en dan over het strand heen spoelden. Ik heb even in zee gezeten op een rotsplaat maar moest me goed schrap zetten anders spoelde ik zo het strand weer op. Daarna ons brood en koffie genuttigd en zijn we weer naar huis gereden. Daarbij hadden we zo'n gang dat we Gersonisos straal voorbij reden en er pas na een paar kilometer achter kwamen dat we te ver waren. Dus even van de weg af, er onder door en voor we het wisten zaten we weer op 1500 meter hoogte en zijn we nog een half uur aan het rijden geweest voor we weer thuis waren en zo'n 70 km omgereden.

s'Avonds was er Griekse avond in ons hotel dus wij waren benieuwd,als het dezelfde dansers waren hadden we afgehaakt maar gelukkig was dit een stuk gezelliger en leuker. Op het eind van de avond werden een aantal mannen gevraagd om met de danseres op de tafel te dansen waarbij hun T shirt uitging en ze moesten buikdansen, dat was lachen natuurlijk. Ik heb maar wat met de fotokamera rondgelopen met een proffessioneel gezicht en ben de dans mooi ontsprongen, we hebben zo langzamerhand een leuk ploegje, twee mensen uit limburg, twee meiden uit Assen, Ingrit en Jehudit en een stel uit Gorkum, Wendy en Graham, hij uit Limburg heeft leuk meegedaan en gebuikdanst. Om een uur of half twee na de nodige consumpties zijn we naar de kamer gegaan en lekker op bed gekropen.

 

Op een rotsplaat in de branding

Op het strand

 

Dit kom je overal tegen, ook op de weg
Kronkelwegen
 
Ittie en de meiden
Henk uit Limburg
 

Dag 8, Woensdag 28 September, 2011.

Vandaag willen we naar de zuidkust want daar is de zee veel rustiger en kan je snorkelen en mooie stranden en zo. Dus wij op weg via Agios Nikolaos naar Ierápetra en toen langs de kust gereden, op de kaart staan daar allemaal plaatsjes met een strand maar het enige wat wij gezien hebben is een mooie kalme zee in de verte en verder alleen maar broeikassen, we reden op een gegeven moment door een smal straatje met aan beide kanten kassen en geen kip te bekennen. Dus geen zee en strand. Daarna weer helemaal binnendoor terug gereden. Toen we weer in het hotel waren kwam ik die meiden uit Assen tegen, die hadden op onze aanwijzing naar het plaatsje stoutsouros gezocht vanwege het strand en de zee maar het niet kunnen vinden, dus ze zeiden 'Catharines, we luisteren nooit weer naar jullie want we hebben geen strand gezien' waarop ik antwoorde 'nou wees gerust, wij ook niet'. Tijdens het eten kwam Claudia bij ons zitten, die logeert in star beach maar komt altijd in ons hotel eten omdat ze een relatie heeft met een van de obers uit ons hotel Georgios, ze sms en continu met elkaar dus hebben wij bij Claudia en Georgios even Viber op hun telefoontjes geïnstalleerd zodat ze gratis met elkaar kunnen bellen en sms en, weer twee mensen gelukkig gemaakt. Claudia moet namelijk morgen weer naar huis. We hebben nog tot laat buiten gezeten en gekletsts en gedronken. Morgen gaan we naar de grot van Zeus.

 

Een Venetiaans Fort in Lerápetra

Kerkje in Lerápetra

 

Broeikassen onderweg
Als je goed kijkt zie je een hoofd achterover liggend

 

Vorige

Home

Volgende